home
English
om oss tjänster
projekt
kontakt
länkar
 
  Internationell gästspelsscen, Gasklocka nr 2, Stockholm

Vi har fått det prestigefyllda uppdraget att projektera akustiken för att omvandla den enorma gasklockan nr 2 vid Värtan till en internationell gästspelsscen. Uppdraget innebär en stor utmaning där det gäller att skapa en förstklassig variabel akustik i den jättelika volymen med sin speciella geometri. Beräknas var klart 2018. Arkitekter: Kvarnströms arkitektkontor, Arkitekturkompaniet, Göteborg. Uppdragsgivare: Fastighetskontoret Stockholm.

   
         
 

Kungliga Musikhögskolan, Stockholm

Vi har projekterat rumsakustiken i de större salarna i Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, som är under uppbyggnad. Husen innehåller bl a en konsertsal för fullstor orkester, en kammarmusiksal, en sal för rytmisk musik, en ”svart låda” samt en orgel-och körsal. Samtliga salar har utformats med inriktning på akustisk flexibilitet. Projektet skall vara klart sommaren 2016. Arkitekter AIX, Stockholm.
Uppdragsgivare: Kungliga Musikhögskolan samt Akademiska Hus.

http://www.webbkameror.se/byggkameror/akademiskahus
/akademiska_2_640.php

   
         
 

Malmö LIVE

Ett av våra mest omfattande och prestigefyllda projekt är uppdraget med akustiken i det nya konserthuset i Malmö. Uppdraget var resultat av en designtävling som vi var med och vann tillsammans med Schmidt Hammer Lassen arkitekter och Skanska. Projektet som döpts till Malmö LIVE innehåller förutom Konserthuset, ett Kongresshus och ett stort hotell för Choice. Konserthuset blir hemvist för Malmö Symfoniska Orkester med övnings- och repsalar samt en flexibel sal och inspelningsstudio. Stora salen rymmer över 1600 publika platser. Klart våren 2015. Uppdragsgivare: Skanska Sverige AB.

http://www.malmolive.se/

   
         

Värnamo Gummifabrik

För Värnamo Gummifabrik har vi projekterat akustik och AV-teknik inför en omfattande ombyggnad till kulturhus med ett multifunktionellt auditorium, en ”LIVE-sal”, bibliotek mm. I den första färdigställda etappen finns även lokaler för högskola med hörsalar och studiesalar. Ombyggnaden är en utmaning för såväl oss som arkitekter att ta tillvara på kvaliteterna i den genuina industrimiljön. Arkitekt och uppdragsgivare: MA Arkitekter, Borås/Göteborg.