hem
om oss tjänster
kontakt
länkar
aktuällt

”Flygeln” är en ombyggd industrilokal i Holmens gamla industriområde, där den utgör ett viktigt komplement till den stora konsertsalen, Luis de Geer. Den är en renodlad multipurpose-sal, med möjlighet att ställa om från kongress/konsertsal med 600 sittande publik till bankett- och konsertsal för 1200 stående publik. Detta åstadkommes genom att hela parkett/läktarplanet hissas upp.

I konsertläget kan salen användas som extra scen för Norrköpings symfoniorkester eller med reducerad efterklang till populärmusik och kongresser. Efter våra rekommendationer lät man skära upp ovanliggande vindsbjälklag vilket medförde dels ökad volym och därmed klang samt skapade utrymme för teaterteknik och samtidigt en avsevärt intressantare lokal där industrikänslan fanns kvar.

I bankettläget erhålles en helt annan akustik i och med ljudabsorbenterna på undersidan av  den upphissade läktaren samt de basabsorbenter utmed väggsidorna som samtidigt exponeras. Det blir därmed en utmärkt sal för framför allt rockmusik, som har fått en mängd lovord av gästande artister. Invigdes 2006.

Arktekt: AG Arkitekter AB.