home
English
om oss tjänster
kontakt
länkar
aktuällt

Att bygga om ett gammalt badhus till en excellent konsertsal var vad man gjorde när man ville få till ett konserthus i Gävle. Dvs det var bara grunden kvar av badhuset. Resultatet blev en mycket intim sal som rymmer ca 800 åhörare. Den har rejäl höjd med ett galleri med fönster runt om i den övre delen.

Efterklangen är tillika generös och kan dämpas något med textiler i öppningarna till galleriet. Grundformen är oval, vilket inneburit en del diffuserande ytor i salen bakre del. Salens akustik har lovordats av många och salen är även populär för inspelningar.

Konserthuset som är hem för Gävle Symfoniorkester innehåller även en mindre sal, Bo Lindesalen, samt repsalar och övningsrum för orkestern. Huset är vackert beläget vi d Gävleån och reser sig som en oval burk i blått kakel. Invigdes 1998.

Arkitekt: Lund o Valentin arkitekter.