home
English
om oss tjänster
kontakt
länkar
aktuällt

Vara konserthus har blivit något av en referens för många senare kulturhus. Dels för att en liten kommun som Vara klarat av att bygga och driva ett eget konserthus och dels för dess omfattande programutbud. När huset skulle byggas var man klart inriktade på att Göteborgs Symfoniker skulle komma dit och spela. Något som lyckades så bra att huset idag är GSO’s andra spelplats. Huset rymmer en intim salong för 517  sittplatser. Scenen är stor nog för en hel symfoniorkester. Med mobila golvreflektorer kan den dock anpassas efter behov.

Det rika utbudet av gästande artister inom både konst- och popmusiken, vittnar om salens populäritet. Med enkla medel har man skapat en konsertsal som fungerar bra till det mesta. Tillsammans med ett par mindre lokaler kan man även ta en del mindre kongresser. Genom att huset är ihopbyggt med gymnasieskolan har man möjlighet att via dess matsal och kök även servera mat i samband med konserter.

Vara konserthus är ett praktexempel på hur bra det kan bli när entusiaster driver på och samtidigt gör allt rätt. Huset invigdes 2003.

Arkitekt: Triangeln Arkitekter, Trollhättan